Stichting en Bestuur

De stichting Vrienden van Amphia is in 2011 opgericht. De stichting heeft een bestuur en richt zich op het verkrijgen van financiële middelen voor ziekenhuisactiviteiten die niet gefinancierd worden door overheid of verzekeraars. Daarnaast geeft de stichting voorlichting tijdens open dagen en manifestaties en organiseert zij activiteiten waarmee zij het werk van Amphia ondersteunt.
DONEER DIRECT

ANBI

De stichting Vrienden van Amphia is door de belastingdienst aangemerkt als een goed doel met een ANBI-status. Een ANBI is een ‘Algemeen Nut Bevorderende Instelling’. Zo’n instelling moet zich onder andere voor minimaal 90% inzetten voor het ‘algemeen nut’.

Belastingvoordeel

De overheid heeft bepaald dat schenken aan een ANBI in aanmerking komt voor belastingvoordelen. Als u schenkt aan de Vrienden van Amphia kan dat voor u en de stichting ook financiële voordelen hebben: uw gift aan de stichting Vrienden van Amphia is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belasting. Als de Vrienden van Amphia zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de stichting geen schenkbelasting te betalen. De Vrienden van Amphia betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de stichting gebruikt voor het algemeen belang.

Een periodieke gift vastleggen

Om gebruik te maken van het belastingvoordeel moet u een overeenkomst sluiten (periodiek) met de Stichting Vrienden van Amphia.  Neem hierover contact op met het secretariaat van de Vrienden van Amphia.

Meer weten?

De website van de Belastingdienst geeft meer informatie over de voorwaarden voor een ANBI-status en de belastingvoordelen hiervan. Via deze website vindt u ook registratie van de stichting Vrienden van Amphia terug als ANBI.

Kvk-nummer Stichting Vrienden van Amphia: 41105754

RSIN/fiscaal nummer ANBI: 800392310

Rekeningnummer: NL68 RABO 0315 0750 07

t.a.v. Stichting Vrienden van Amphia, Breda

Documenten

Jaarverslagen

Bekijk de jaarverslagen inclusief de financiële verantwoording over 2020 en 2019.

Over 2018 zijn het jaarverslag en het financiële jaarverslag gescheiden opgemaakt.

Statuten

De Statuten Stichting Vrienden van Amphia

Algemene verordening gegevensbescherming

Nevenactiviteiten

Reglement

Beleidsplan

Verstuur een echte wenskaart via internet

Is een familielid of bekende van u opgenomen in Amphia? Stuur hem of haar dan een echte wenskaart via internet. Op de website van Kaartje2go kunt u stap voor stap een kaart uitkiezen, schrijven, adresseren en verzenden. De kaart wordt vervolgens afgedrukt en verzonden naar Amphia.

 

Met het versturen van een kaartje via Kaartje2go steunt u de Stichting Vrienden van Amphia.

Bestuur

Raymond Kouwenberg, voorzitter

Ondernemer, diverse sociaal maatschappelijke functies.

 

Patrick de Rooij, penningmeester
Financieel manager

 

Ignace Nolet

Voormalig huisarts.

Gerrit Verburg
Werkzaam geweest als internist in Amphia.

“Patiënten en bezoekers mogen naast deskundigheid, gastvrijheid en vriendelijkheid verwachten, niet alleen na, maar ook in de jaren van nieuwbouw en verbouw. De stichting kan daaraan bijdragen met hulp van veel vrienden.”

Usha Doekhie

Loopbaancoach, Voorzitter Hindoe Raad Nederland.

Roland Rutten
Ondernemer.

Advies en ondersteuning

Toine Jacobs

Juridisch adviseur

Renée-van-Veen-Vrienden-van-Amphia

Renée van Veen

Vrijwillige administratieve ondersteuning van het bestuur, PR en financiën