Stichting en Bestuur

De stichting Vrienden van Amphia is in 2011 opgericht. De stichting heeft een bestuur en richt zich op het verkrijgen van financiële middelen voor ziekenhuisactiviteiten die niet gefinancierd worden door overheid of verzekeraars. Daarnaast geeft de stichting voorlichting tijdens open dagen en manifestaties en organiseert zij activiteiten waarmee zij het werk van Amphia ondersteunt.
DONEER DIRECT

ANBI

De stichting Vrienden van Amphia is door de belastingdienst aangemerkt als een goed doel met een ANBI-status. Een ANBI is een ‘Algemeen Nut Bevorderende Instelling’. Zo’n instelling moet zich onder andere voor minimaal 90% inzetten voor het ‘algemeen nut’.

Belastingvoordeel

De overheid heeft bepaald dat schenken aan een ANBI in aanmerking komt voor belastingvoordelen. Als u schenkt aan de Vrienden van Amphia kan dat voor u en de stichting ook financiële voordelen hebben: uw gift aan de stichting Vrienden van Amphia is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belasting. Als de Vrienden van Amphia zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de stichting geen schenkbelasting te betalen. De Vrienden van Amphia betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de stichting gebruikt voor het algemeen belang.

Een periodieke gift vastleggen

Om gebruik te maken van het belastingvoordeel moet u een overeenkomst sluiten (periodiek) met de Stichting Vrienden van Amphia.  Neem hierover contact op met het secretariaat van de Vrienden van Amphia.

Meer weten?

De website van de Belastingdienst geeft meer informatie over de voorwaarden voor een ANBI-status en de belastingvoordelen hiervan. Via deze website vindt u ook registratie van de stichting Vrienden van Amphia terug als ANBI.

Kvk-nummer Stichting Vrienden van Amphia: 41105754

RSIN/fiscaal nummer ANBI: 800392310

Rekeningnummer: NL68 RABO 0315 0750 07

t.a.v. Stichting Vrienden van Amphia, Breda

CBF-erkenning

Het logo CBF-Erkend Goed Doel laat zien dat deze organisatie zich houdt aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over. Eens in de drie jaar toetst het CBF erkende goede doelen opnieuw. Er kunnen ook tussentijds controles plaatsvinden. Voor vragen, klachten en een actuele lijst van erkende goede doelen: Centraal Bureau Fondsenwerving, telefoon 020 – 417 00 03 of www.cbf.nl.

Documenten

Jaarverslagen

Bekijk de algemene jaarverslagen van 2018, 20172016 en 2015.
of de financiele jaarverslagen van 2018, 20172016 en 2015.

Statuten

De statuten van de stichting Vrienden van Amphia

Algemene verordening gegevensbescherming

Nevenactiviteiten

Reglement

Beleidsplan 2018

Bekijk de hoofdpunten van het beleidsplan.

Aanmelden nieuwsbrief

Verstuur een echte wenskaart via internet

Is een familielid of bekende van u opgenomen in Amphia? Stuur hem of haar dan een echte wenskaart via internet. Op de website van Kaartje2go kunt u stap voor stap een kaart uitkiezen, schrijven, adresseren en verzenden. De kaart wordt vervolgens afgedrukt en verzonden naar Amphia.

 

Met het versturen van een kaartje via Kaartje2go steunt u de Stichting Vrienden van Amphia.

Bestuur

Peter van der Velden, voorzitter

Voormalig burgemeester van Breda.

“Ik geloof in de zorg van morgen. De regie van de patiënt staat daarin centraal. Deze verandering doet een beroep op de samenleving en vraagt een bijdrage van burgers. Als voorzitter van de Vriendenstichting wil ik de samenleving motiveren om mee te bewegen, in kaart brengen wat gewenst is voor de zorg van morgen en faciliteren in de realisatie daarvan.”

Ton van Eck
Ondernemer en bestuurder bij diverse stichtingen.

“Een ziekenhuisopname is vaak onverwacht en emotioneel. Ziek zijn overkomt je. Het is mooi om als Vriend van Amphia mogelijkheden te creëren om een opname en verblijf wat draaglijker te maken.”

Marja Heerkens
Oud-wethouder en loco-burgemeester van Breda.

“Een warm en vriendelijk gezicht, dat kun je altijd gebruiken als je met het ziekenhuis te maken krijgt. Als vriendin van Amphia wil ik daar graag een bijdrage aan leveren.”

Ignace Nolet

Voormalig huisarts.

Gerrit Verburg
Werkzaam geweest als internist in Amphia.

“Patiënten en bezoekers mogen naast deskundigheid, gastvrijheid en vriendelijkheid verwachten, niet alleen na, maar ook in de jaren van nieuwbouw en verbouw. De stichting kan daaraan bijdragen met hulp van veel vrienden.”

Rutger Westenburg
Ondernemer.

“Een verblijf in het ziekenhuis is nooit leuk dus wat als we dat verblijf nét iets leuker kunnen maken? Bijvoorbeeld door een muurschildering, een nieuwe spelcomputer of een slaapbank voor familieleden. Voor al deze zaken heeft het ziekenhuis geen budget. De Vrienden van Amphia kunnen met hun bijdrage dit soort zaken alsnog realiseren. Word dus ook lid en maak het ziekenhuisverblijf voor de patiënten aangenamer!”

Lia Voermans
Algemeen Directeur VisionValues

“Het ziekenhuis speelt een belangrijke rol in ons aller leven. Hoe fijn is het te merken dat door inzet van velen alle mogelijke moeite wordt gedaan uw verblijf als patiënt zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Een van die velen zijn ‘De Vrienden van Amphia’. Een mooie taak waaraan ik vanuit mijn burgerlijke en maatschappelijke betrokkenheid met genoegen een bijdrage lever.”

Advies en ondersteuning

Toine Jacobs  Juridisch adviseur

Pieter Stijnen Ambassadeur

Renée-van-Veen-Vrienden-van-Amphia

Renée van Veen

Vrijwillige administratieve ondersteuning van het bestuur, PR en financiën